Robotický LEGO seminář pro učitele základních škol 24.–25.2.2023

22.02.2023 - 17:15
Již tento pátek a sobotu proběhne robotický LEGO seminář pro učitele základních škol. Zaměříme se především na praktické využití stavebnice LEGO Mindstorms EV3 a Spike Prime ve výuce.

V rámci semináře pedagogy například seznámíme s LEGO Mindstorms Education EV3, LEGO Mindstorms Education SPIKE PRIME a Robot Invertor. Jednotlivé typy porovnáme a vysvětlíme, jak s nimi pracovat. Účastníci budou dále rozděleni do týmů a budou s danými LEGO sety řešit úlohu „Pingpong“ pro ROBOSOUTĚŽ pro různé stupně výuky. 

 

Přednášky se budou zabývat také například tím, jak správně robota poskládat, jak jej správně naprogramovat nebo jak dodržovat klíčové části kódu. Pro pedagogy jsme nachystali praktické ukázky EV3 a Labview nebo Spike Prime pro Python a Scratch. Program semináře je uzpůsoben jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

 

Robotický LEGO seminář se bude konat na Karlově náměstí 13 na Fakultě Elektrotechnické ČVUT v Praze. A to konkrétně v místnostech KN:E-s109 a KN:E-14. Účast na semináři je zcela zdarma, veškeré náklady spojené se seminářem (doprava, ubytování) si hradí účastníci sami. Na požádání je možné zajistit ubytování. Občerstvení je v průběhu akce zajištěné, stejně tak vám rádi zapůjčíme LEGO potřebné k účasti na seminář. V průběhu můžete samozřejmě také použít i vlastní stavebnice. 

 

Na Robotický LEGO seminář se můžete přihlásit pomocí přihlašovacího formuláře na stránkách http://media.uceeb.cvut.cz/seminar/. Odesláním přihlašovacího formuláře se uzavírá smluvní vztah mezi pořadatelem (FEL ČVUT v Praze) a účastníkem semináře. V rámci naplnění tohoto smluvního vztahu je nutné zpracování osobních údajů účastníka v rozsahu, který je nutný pro naplnění tohoto smluvního vztahu (Jméno, příjmení, škola – pro rezervaci místa na semináři, popř. rezervaci ubytování).

 

Pro více informací navštivte stránky: https://robosoutez.fel.cvut.cz/roboticky-lego-seminar-pro-ucitele-zakladnich-skol-242-2522023